Rizoto boscaiola s grilovaným steakom

Príprava / Varenie

45 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Stredná obtiažnosť

Počet ingrediencií

12 ingrediencií

Ingrediencie

Ryža Vialone Nano
300 g
Sušená hubová omáčka boscaiola
30 g
Olivový olej
8 pl
Biele víno suché
15 dl
Kuracie prsia
400 g
Zeleninový bujón
1,5 l
Maslo
100 g
Parmezán
150 g
Cesnakové korenie
Podľa potreby
Celé čierne korenie
Podľa potreby
Soľ hrubozná
Podľa potreby
Tymián
Podľa potreby

Príprava a postup

1

Pre tento recept si v hrnci uvaríme zeleninový bujón, pripravíme panvicu na prípravu ryže a zároveň aj panvicu na predprípravu sušenej hubovej omáčky. K tomuto receptu sme sa rozhodli podávať hydinový steak a preto si kuchynsky upravíme kuracie prsia a dáme marinovať do cesnakového korenia, tymiánu a olivového oleja. Pre prípravu kuracích pŕs bude vhodné použiť steakovú panvicu.

2

Do menšej panvice si nalejeme 6 pl olivového oleja, 2 dl zeleninového vývaru a nasypeme sušenú hubovú zmes, ktorú necháme chvíľu prevrieť. Na inej panvici si zohrejeme 2 pl olivového oleja v čom orestujeme ryžu, ktorú zalejeme bielym vínom a vyredukujeme alkohol.

3

Medzitým si na rozpálenej panvici sprudka opečieme kuracie prsia, ktoré si následne vložíme do rozohriatej rúry aj s výpekom a trochou vývaru asi na 15 minút na 170 stupňov. Steaky vyberieme z rúry a necháme zakryté odpočinúť.

4

Súčasne počas prípravy mäska si do panvice s ryžou pridáme predpripravenú hubovú zmes a za občasného miešania a prilievania vývaru si dokončíme rizoto na požadovanú hustotu s dovarením ryže. Môžme trocha dochutiť soľou ale opatrne, lebo hubová zmes má už svoju výraznú chuť. Rizoto odstavíme a zároveň pridáme väčší kus masla, jemne vmiešame do rizota aby nám vznikla krémová konzistencia.

5

Rizoto servírujeme na plytký tanier a na vrch uložíme kurací steak. Ozdobíme tymiánom, strúhaným parmezánom a podávame s výraznejším bielym vínom ako je Chardonnay či Fiano. 

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!