Farfalloni s tuniakom

Príprava / Varenie

15 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

8 ingrediencií

Ingrediencie

Cestoviny farfalloni piatich farieb
400 g
Tuniakové paté
200 g
Lúpané paradajky pelati
400 g
Parmezán
200 g
Olivový olej
2 PL
Cesnak strúčik
1 ks
Hrubozrná soľ
Podľa potreby
Oregano
Podľa potreby

Príprava a postup

1

Na prípravu chutných a zaujímavých cestovín "farfalloni piatich farieb" si dáme variť osolenú vodu s trochou oleja a taktiež si pripravíme panvicu na ktorej si uvaríme jednoduchú omáčku z dvoch surovín. Očistíme si cesnak a môžme začať.

2

Kým sa nám farfalloni budú variť, v mise si zmiešame tuniakové paté a podrvené paradajky pelati. Ochutíme soľou a oregánom. Na panvici si ohrejeme olivový olej s cesnakom, pridáme tuniakovú zmes, nastrúhaný parmezán a spolu krátko povaríme. Uvarené cestoviny scedíme, vložíme do misy a pridáme kúsok masla.

3

Omastené farfalloni servírujeme na plytký tanier aby vynikli farebné tóny cestovín a prelejeme pripravenou omáčkou. Dozdobíme bylinkami poprípade hoblinami parmezánu a olivovým olejom. Podávame s bielym vínom typu Pinot Grigio.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!