Rizoto s hríbami

Príprava / Varenie

30 min

Počet porcií

3 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

9 ingrediencií

Ingrediencie

Marabotto hríbové rizoto
250 g
Biele víno
0,15 l
Maslo
100g
Parmezán
100 g
Zeleninový bujón
1 l
Olivový olej
3 pl
Hrubozrná soľ
Podľa potreby
Celé čierne korenie
Podľa potreby
Tymián
Podľa potreby

Príprava a postup

1

Príprava pokrmu je naozaj jednoduchá. Nachystáme si panvicu, potrebné suroviny a môžeme sa pustiť do varenia.

2

Na olivovom oleji si orestujeme rizoto s hríbami, okoreníme čiernym korením, podlejeme bielym vínom a zredukujeme. Znížime teplotný stupeň spotrebiča. Do zmesi pridávame postupne zeleninový vývar a priebežne premiešavame. Zhruba po 30 minútach stiahneme zo sporáka, pridáme maslo, časť nastrúhaného parmezánu, osolíme a spolu premiešame.

3

Rizoto servírujeme na tanier, ozdobíme tymiánom, postrúhaným parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom. K rizotu podávame ľahké a svieže víno typu Sauvignon Blanc.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!