Sépiové špagety s lososom
Príprava / Varenie
30 minPočet porcií
2 porcieNáročnosť receptu
JednoduchýPočet ingrediencií
10 ingredienciíIngrediencie

Príprava a postup
Do hrnca si dáme variť osolenú vodu s olivovým olejom, pripravíme si misku na marinovanie a panvicu. Losos nakrájame na plátky a dáme do misky so šťavou s limetky, pridáme soľ, korenie, kôpor a lyžicu oleja. Aspoň na hodinu si vložíme do chladničky.
V inej nádobe si vymiešame horčicu, smotanu, zvyšný olej a jemné hoblinky z limetkovej kôry.
Medzi tým si dáme variť cestoviny (al dente) a zároveň si opečieme plátky lososa na masle z každej strany. Udržiavame ho na teplom mieste v panvici.
Uvarené cestoviny si scedíme, ale trocha vody z nich si necháme. Zmiešame s pripravenou omáčkou. Hotové cestoviny podávame s opečeným lososom, ozdobíme kôprom, pokvapkáme olivovým olejom. Podľa chuti osolíme a ochutíme ešte strekmi limetky. Toto jedlo skvele doplní fľaša dobre vychladených ružových bubliniek.
Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!
