Sépiové špagety s lososom

Príprava / Varenie

30 min

Počet porcií

2 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

10 ingrediencií

Ingrediencie

Sépiové špagety
250 g
Losos filet
200 g
Limetka
1 kus
Smotana
80 ml
Olivový olej
4 pl
Jemná horčica
1 pl
Soľ hrubozrná
Podľa potreby
Kôpor
10 g
Celé čierne korenie
Podľa potreby
Čerstvé maslo
20 g

Príprava a postup

1

Do hrnca si dáme variť osolenú vodu s olivovým olejom, pripravíme si misku na marinovanie a panvicu. Losos nakrájame na plátky a dáme do misky so šťavou s limetky, pridáme soľ, korenie, kôpor a lyžicu oleja. Aspoň na hodinu si vložíme do chladničky.

2

V inej nádobe si vymiešame horčicu, smotanu, zvyšný olej a jemné hoblinky z limetkovej kôry.

3

Medzi tým si dáme variť cestoviny (al dente) a zároveň si opečieme plátky lososa na masle z každej strany. Udržiavame ho na teplom mieste v panvici.

4

Uvarené cestoviny si scedíme, ale trocha vody z nich si necháme. Zmiešame s pripravenou omáčkou. Hotové cestoviny podávame s opečeným lososom, ozdobíme kôprom, pokvapkáme olivovým olejom. Podľa chuti osolíme a ochutíme ešte strekmi limetky. Toto jedlo skvele doplní fľaša dobre vychladených ružových bubliniek. 

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!