Pizza koláč s ricottou

Príprava / Varenie

45 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

14 ingrediencií

Ingrediencie

Chladené pizza cesto
400 g
Žlté cherry paradajky
200 g
Pasírované paradajky
400 g
Špenátové listy
120 g
Ricota
200 g
Sušené paradajky
50 g
Parmezán
100g
Čerstvé cherry paradajky
100 g
Olivový olej
0,1 l
Cesnak strúčik
3 ks
Oregano
Podľa potreby
Bazalka
Podľa potreby
Hrubozrná soľ
Podľa potreby
Čierne korenie
Podľa potreby

Príprava a postup

1

Na tento recept si pripravíme pekáč, kde sa bude koláč piecť. Panvicu na špenát a nádobu na paradajkový základ. Môžeme si predhriať rúru na 200 stupňov a pripraviť si potrebné ingrediencie na prípravu receptu.

2

Na pripravený pekáč si rozvalíme pripravené pizza cesto. Do nádoby si vlejeme pasírované paradajky, roztlačený cesnak, oregano, bazalku, soľ, korenie a dostatočne to vymiešame. Na panvici si prehrejeme olivový olej s cesnakom a vložíme doň listy špenátu, ktoré udusíme aby nám zmäkli. 

 

3

Na pizza cesto si rozotrieme pripravený paradajkový základ, nastúhame jednu časť parmezánu a dáme piecť asi na 20 minút do predhriatej rúry. Ak je pizza koláč dostatočne upečený, uložíme naň aj ďalšie ingrediencie a to čerstvé cherry paradajky s parmezánom, sterilizované žlté paradajky sušené paradajky, dusený špenát a dáme ešte zapiecť približne na 5 minút.

4

Takto pripravený pizza koláč narežeme na porcie a servírujeme na plytký tanier. Ozdobíme ho čerstvou bazalkou, ricotou a pokvapkáme bazalkovým olivovým olejom.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!