Talianske chrumkavé kari burgre

Príprava / Varenie

30 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Stredná obtiažnosť

Počet ingrediencií

11 ingrediencií

Ingrediencie

Hustý jogurt
100 g
Dužina uhorky - hrnček
50 g
Kari korenie mleté
2 pl
Vykostené kuracie stehná bez kože
4 ks
Rasca mletá
1 čl
Cesnak mletý
2 čl
Koriander mletý
2 pl
Zázvor mletý
1/2 čl
Soľ hrubozrná
Podľa potreby
Celé čierne korenie
Podľa potreby
Olivový olej
Podľa potreby

Príprava a postup

1

Príprava prelivu: pred prípravou hamburgerov si zmiešame všetky ingrediencie potrebné na prípravu prelivu (jogurt, nadrobno nakrájanú dužinu uhorky, 1pl kari korenia, 1čl mletého cesnaku, 1pl mletého koriandra, soľ, korenie).

   

2

Príprava hamburgerov: Kuracie prsia nadrobno nakrájame na kocky, potom ich dôkladne premiešame so zvyšným cesnakom, kari korením, zázvorom, kmínom, nasekaným koriandrom, soľou a korením. Formujeme do 4 hamburgerových placiek, ktoré majú mať asi 3 cm. Navlhčenie rúk studenou vodou pomáha udržovať mäso prilepené na rukách.

 

 

 

 

3

Zahrejeme si gril (grilovaciu panvicu) na stredný oheň a povrch mierne naolejujeme tesne predtým, ako naň položíme hamburgerové placky. Grilujeme asi 5 minút z každej strany, kým nebudú úplne prepečené. Podávame na chrumkavých žemliach, ktoré sú ľahko opečené na grile, spolu s listovým šalátom a pripraveným prelivom. K týmto rýchlym burgrom podávame biele svieže víno typu Friulano.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!