Čokoládový koláč s pomarančovou marmeládou

Príprava / Varenie

50 min

Počet porcií

6 porcií

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

8 ingrediencií

Ingrediencie

Múka s droždím dolci soffici
250 g
Horká čokoláda
200 g
Pomarančová marmeláda
150 g
Práškový cukor
180g
Maslo
100 g
Vajcia
4 ks
Prášok do pečiva
1 ks
Soľ
Štipka

Príprava a postup

1

Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a pripravíme si suroviny na prípravu čokoládoveho koláča. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu, odstavíme a pridáme maslo tak, aby sa rozpustilo pôsobením teplej čokolády.

2

Celé vajcia a cukor vyšľaháme elektrickým šľahačom dokiaľ nezískame spenenú zmes. Do vaječnej zmesi pridáme mierne vychladenú čokoládu a premiešame. Na záver pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a jemne premiešame.

3

Tortovú formu si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Pripravenú zmes vlejeme do formy a pečieme cca 35 minút pri teplote 180 stupňov. Pred vytiahnutím koláča z rúry vždy urobte test špáradlom, ak je suché koláč je upečený. Mierne vychladený koláč vyberieme z formy, prekrojíme ho na dve časti a výdatne natrieme pomarančovou marmeládou. Spojíme a vrch posypeme práškovým cukrom. Koláč si môžte vychutnať spolu s lahodným espressom.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!