Zampone s pikantnou fazuľkou a pečenými zemiakmi

Príprava / Varenie

45 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Stredná obtiažnosť

Počet ingrediencií

10 ingrediencií

Ingrediencie

Zampone - hotový mäsový výrobok
1000 g
Sterilizované biele fazuľky
350 g
Celé lúpané paradajky pelati
400 g
Zemiaky
1 000 g
Papričky peperoncino v oleji
1 kl
Špeciálne korenie na zemiaky
1 pl
Olivový olej
3 pl
Hrubozrnná soľ
Podľa potreby
Cesnakové korenie
1 kl
Čierne korenie
Podľa potreby

Príprava a postup

1

Tento recept je naozaj zaujímavý, použili sme naň produkt s názvom Zampone.  Je to bravčová predná paprčka plnená zmesou vyberaných kusov bravčového mäsa v špeciálnom korenenom náleve. Taktiež je to produkt, ktorý budeme tepelne upravovať podľa návodu na obale. Následne si očistíme zemiaky, nakrájame na mesiačiky, alebo kocky a dáme si ich v inom hrnci uvariť do polomäkka. Uvarené zemiaky scedíme, vysypeme na panvicu a okoreníme špeciálnou zmesou korenia na zamiaky.

2

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a následne do nej vložíme zemiaky. V panvici si prehrejeme trocha olivového oleja spolu s cesnakom a vlejeme k tomu sterilizované paradajky pelati, ktoré vidličkou jemne popretláčame. Okoreníme a na miernom ohni podinstujeme. Do paradajkovej zmesi pridáme malú lyžičku zmesi peperoncino v oleji, biele sterilizované fazuľky a takto zmes spolu povaríme.

3

Keď je mäso uvarené, vyberieme ho zo špeciálneho sáčku a nakrájame na hrubšie plátky. Rúru odstavíme a zemiaky v nej necháme aby nám nevychladli. Dá sa povedať, že všetky suroviny pre tento recept už máme pripravené, tak môžme servírovať.

4

Na tanier najprv naložíme zmes pikantnej fazuľky v paradajkách, na tieto naukladáme plátky zampone a na záver naservírujeme pečené zemiaky. Ozdobíme vňaťou či bylinkami a môžme si naozaj pochutnať. K tomuto jedlu sa hodí suché červené víno, poprípade pohár vychladného piva.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!