Muffiny s lieskovcovým krémom

Príprava / Varenie

40 min

Počet porcií

6 porcií

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

11 ingrediencií

Ingrediencie

Krém z lieskových orechov
190 g
Hladká múka
140 g
Kakao
50 g
Prášok do pečiva
9 g
Soľ
podľa potreby
Maslo
60 g
Hnedý cukor
60 g
Vajíčko
1 ks
Mlieko
100 ml
Vaječný krém
200 g
Mandľové vločky
3 - 4 polievkové lyžice

Príprava a postup

1

Zhromaždíme si ingrediencie.  V miske spojíme múku, kakao, prášok do pečiva, soľ a hnedý cukor. Všetko spolu rozmiešame pomocou vidličky a dávame si pozor, aby sme rozdrvili akékoľvek hrudky.

 

2

V druhej miske rozšľaháme vajíčko do peny, pridáme rozpustené a ochladené maslo, mliek, krém z lieskových orechov a následne dôkladne zmiešame. Keď máme druhú zmes pripravenú postupne do nej primiešavame prvú sypkú zmes. Na koniec pridáme vaječný krém a miešame až kým nedosiahneme homogénnu a hladkú zmes.

3

Rúru si predhrejeme na 170°C. Použijeme 12 papierových kelímkov na prekrytie 12 muffinových formičiek a všetky naplníme vymiešanou zmesou. Ozdobíme mandľovými vločkami a pečieme po dobu 20-25 minút. Po upečení ich necháme poriadne vychladiť. K dezertom doporučujeme podávať vína s vyšším zostatkovým cukrom.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!