Paradajkovo - balzamikový šalát

Príprava / Varenie

10 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

11 ingrediencií

Ingrediencie

Slivkové paradajky alebo iný druh paradajok
4 ks
Extra panenský olivový olej
2 - 5 polievkové lyžice
Balzamikový ocot
2 - 3 polievkové lyžice
Granulovaný cesnak
podľa potreby
Čerstvé alebo sušené oregano
podľa potreby
Bazalka
4 - 7 lístkov
Morská soľ jemná
Podľa potreby
Mleté čierne korenie
Podľa potreby
Kapary so stopkou
10 - 15 ks
Opečená bagetka
4 ks
Cherry paradajky
16 - 20 ks

Príprava a postup

1

Ako prvé si pripravíme všetky ingrediencie a nakrájame si paradajky. Z veľkých paradajok vyrežeme jadierka a následne paradajky pokrájame na malé štvorcové kúsky. Cherry paradajky si rozrežeme na polovicu a všetky paradajky vložíme do veľkej misky.

2

Pridáme kapary so stopkou, extra panenský olivový olej, balzamikový ocot, cesnak, posekanú bazalku, oregano, soľ a čierne korenie podľa potreby a chuti. Všetko poriadne zmiešame, zakryjeme utierkou a počkáme pár minút nech sa všetky vône a chute v šaláte zmiešajú.

3

Naservírujeme do hlbokého taniera. Ak je potrebné tak dosolíme a dokoreníme. Ozdobíme čerstvým listom bazalky alebo oregana. Šalát podávame ako hlavné jedlo s bagetkou opečenou na olivovom oleji, všetko ale závisí od od vašej chuti a predstavivosti. K tomuto jedlu doporučujeme podávať ľahké a svieže biele víno, ktoré je vhodné aj ako aperitív a zároveň sprievodca prvým jedlom.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!