Šalát Caprese

Príprava / Varenie

10 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

6 ingrediencií

Ingrediencie

Heirloom alebo iný druh paradajok
2 ks
Mozzarella
2 ks
Čerstvé lístky bazalky
15 - 20 lístkov
Extra panenský olivový olej
3 polievkové lyžice
Morská soľ hrubá
Podľa potreby
Mleté čierne korenie
Podľa potreby

Príprava a postup

1

Zoberieme heirloom ( alebo iný druh ) paradajky a nožom ich pekne očistíme od bieleho materiálu pri stopkách. Paradajky nakrájame na hrubšie plátky. Ak využívate iné paradajky tak ich veľkosť takisto prispôsobime. Mozzarellu si pekne nakrájame na zhruba rovnaké plátky ako paradajky.

2

Paradajky a mozzarellu začneme ukladať striedavo cez seba ako vidíme na fotke. Rovnako to spravíme aj s bazalkou (fotka). Používame väčšie aj menšie lístky, aby šalát vyzeral na oko lákavo. Šalát tiež môžete pripraviť v miske, v tom prípade paradajky a mozzarellu zmiešame spolu a potom pokryjeme bazalkou.

3

Keď je šalát skoro hotový a ingrediencie su naservírované na tanieri, pokvapkáme ho poriadne extra panenským olivovým olejom. Šalát osolíme a okoreníme, každý podľa vlastnej chuti. K šalátu Caprese môžete kombinovať bublinky s nízkym obsahom zostatkovéhu cukru alebo svieže víno typu Sauvignon.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!